20110108

numbers


korang mesti ada nampak budak2 kat facebook main post numbers kat wall kan? tak teringin pun nak terlibat dengan benda ni mula2. maklumlah malas je.hehe. tapi ada one of my besties masa kat high school dulu pun post2 jugak. and saya tahu dia sangat baik dan honest. so tergerak pulak nak tahu what she thinks about me. dah kawan dari form one mesti ada benda baik punyaa yang dia akan cakap.hehe. so this is what she says about me. jangan muntah lepas baca pujian2 yang sedikit tu.haha!

" numbers: sangat manja and keanak-anakan.. stylo. suke ;) Englishnye super supreme ooh..kalau time birthday kawan-kawan, dia mesti tak lupa nak wish. sebab tu kawan tak lupakan dia.gaya dia lembut2, ayu2. tak pandai nak sorok perasaan sangat. jujur. kalau dia tak suka kita boleh nampak ikut muka and gaya dia. hehhe comel. kalau merajuk, dia tak nak cakap ngan orang tu. sampai lah dia dah cool baru dia cakap. tapi rasa2 nye dia tak penah lagi merajuk ngan saya..kan.kan.kan.yeke.tehee " (nurul jannah,2011)


korang nampak tak ada ayat yang saya italic kan tu?? bila fikir2 balik, macam ni rupanya saya. tak sedar sangat selama ni. yang rupa2 nya satu perangai saya ni, orang lain pun sampai perasan saya ada perangai macam ni. (ayat ada unsur2 redundant) mungkin ada baik dan ada tak baik nya tunjuk perasaan depan2 orang ni. takut orang lain tu kata kita ni emo lebih, sikit2 nak kecik hati, tak boleh nak control emotion depan orang.. agak2 kalau selalu sangat tengok orang buat perangai camni mau rasa menyampah jugak kan? sorry kadang2 saya tak sedar pun saya buat. bukan tak sedar, tapi benda tu tak dapat nak elak. otomatik kata orang puteh. mungkin lepas ni kena try la control sikit2. boleh la jaga hati orang lain sikit kan. tapi kalau tak tunjuk perasaan, orang ingat kita ok je. pastu buat kita sesuka hati. macam mana pulak tu? um, fikir sendiri la malas nak taip panjang2. cop ! bab English tu tak boleh blah. tahap sekolah menengah dulu boleh la cakap camtu.hahaha.

oh saya rindu jannah ! saya panggil dia ayong sebab dia lahir bulan satu. dia kena jadi kakak kepada adik2 lain dalam kelas.hehe. dia seorang yang bersopan santun dan cantik. tak sabar nak tengok dia kawen (tibe2) :p

tapi ada satu perasaan yang saya tak pandai nak tunjuk. ok. bye !



5 comments:

nooratikah said...

yg italic tu betul hoccay... but most ppl macam tu kot. kite boleh tgk ekspresi muke die. macam teacher sue ajar ika main guitar, nampak berbagai-bagai reaksi muka sue... hohohoho

the Suze said...

sory la anak murid. teacher tak boleh control.otomatik.heheheh

fadhillahbakren said...

ika, agreed. i bet all of us kot, through our eyes, like u said before. It's just that only certain are able to read and tell it out :)

we're big girls, and big girls dont cry.*girls power* eh tetibe.

xieradidie said...

sgt ta paham. camne na men no2 tu??

the Suze said...

Lala: ada jugak kan certain people yg tak faham bahasa isyarat mata mulut tangan semua ni..huhu..yeah powerpuffgirl !!!


xiera : let say xiera nak number 118 then xiera PM number tu kat inbox kite. kite akan buat wall post camni,

[ 118: awak seorang yang baik dan comel. i love you syg.hehe ]

kiranya xiera sorg je la yg tawu number 118 tu adalah xiera. alah, kite failed betul bab2 nak terangkan ni..hehe.. :))