20101218

Salin. Tampal .


This is seriously going to get personal, you ready?

- Personal lah sangat !

If you were caught cheating, would you fess up?

- Yeah, I will.. but I've never been caught..cewahh (belagak)

Are you craving something?

- strawberry cheesecake. haagen dazs T_T

If you could have one thing right now what would it be?

- Thing? Iphone 4 kot .

Would you rather have ten kids, or none?

- none. I'll adopt one. (dear God forgive me. You know what I mean)

What do you hear right now?

- Tiey's loud music .

Is your bed against more than one of your walls?

- Yeah ! Two .

What’s on your mind right now?

- what's the next question would be .

Are you there for your friends?

- When they want me to .

Last person to see you cry?

- I can barely remember when was the last time I cried in front of other people .

What do you do when you get nervous?

- biting my lower lip .

Be honest, do you like people in general?

- If it's in general, yes .

How old do you think you will be when you finally have kids?

- Maybe 28 ...

Does anyone completely understand you?

- No .

Do you have a reason to smile right now?

- Yes. sebab saya dah kenyang :)))

Has anyone told you they don’t ever wanna lose you?

- Yes. But, I don't trust people .

Would you be happier if life had a rewind button?

- maybe. who knows ...

Do you tell your mom or dad everything?

- No. If I'm gonna tell them everything, they won't sleep at night, just to worry about me.. I'm a good girl, innit ?

Does it matter to you if your boyfriend or girlfriend smokes?

- Not really. My dad once smoked, my bro smokes, there's no biggie if another person smoking

Are you going to get hurt anytime soon by someone?

- I'm not sure. Maybe. Maybe not. Just wait and see ..

This time last year, can you remember who you liked?

- December 2009 ? Yes. thank God I totally over him .

Do you think more about the past, present, or future?

- The present and future .

How many hours of sleep do you get a night?

- this winter, at least eight .

Are you easy to get along with?

- Ask my friends .

Do you hate the last girl you had a conversation with?

- No, she's my girl friend .

What was the last drink that you put in your mouth?

- tom yam soup, boleh ?

What size bed do you have?

- Double bed. but smaller than queen size bed .

Do you start the water before you get in the shower or when you get in?

- Before. warm water .

Do you like the rain?

- I do. but I hate the smell. smell like grass, tar. especially rain in a hot weather. smells weird, to me .

Do you think someone is thinking about you right now?

- How do I know ??

Have you ever done something you told yourself you wouldn’t do?

- Yeah. that thing .

Who were you last in the car with, besides family?

- Car? if cab considered as car, Tiey, Kinah, Syahirah and Raden. oh and the driver :)

What’s the last movie you saw in theaters and with who?

- Life as we know it. with my dearest house-mates .

Have you ever been hurt by someone you never thought would hurt you?

- No . I repeat. I don't trust people .

Your parents are out of town. Would you throw a massive party?

- I can't remember being left alone at home.hee ~

Do you regret a past relationship?

- Only one. but i wouldn't call it a relationship, though. More like stupid thing that I've ever done .

Would you rather spend a Friday night at a concert or a crazy party?

- At a concert .

Do you tend to fall for the same type of person over and over?

- No .

Have you made a joke about somebody that made them cry?

- Yes. but I didn't intend to make joke .

Do you care too much about your appearance?

- Yes but not too much. you can tell when I'm not.hehe .

Are you a jealous person?

- I'm not pretty sure but I think I am .

Have you bought any clothing items in the last week?

- Yes. A neck shawl and a jegging .

Do you miss anyone?

- Honestly yes. to many people to be missed .

Last person who made you cry?

- Dia .

Does your ex piss you off?

- Which ex ?

What are you doing tomorrow?

- Skype-ing with my family in the morning then go to Brum :)

Are you the type of person who has a new boyfriend/ girlfriend every week?

- No. Saya setia.acewahh !!

Is there anyone you want to come see you?

- Ala malo nak jawab .

Have you ever been cheated on?

- takkan tak pernah .

Ever given all your heart to someone who walked away?

- Heart yes. but I'm the one who walked away without being asked.sobs .

Do you like cotton candy?

- Suka2! Tapi kalau beli mesti tak habes .

Who was the last person you had a serious conversation with?

- Dila . (eh nama budak ni suke masuk blog aku.hehe. )

Are you planning to get knocked up or knock someone up by age 17?

- Ada pulak soalan macam ni.haipp !

Do you have siblings?

- One big brother and one little sis .

Have you ever fallen asleep on someone?

- Apart from my parents, no .

How has the past week been for you?

- Bosan. Sunyi. Menyesal .

Do you have a friend of the opposite sex you can talk to?

- Sejak duduk dekat UK ni, tinggal Meor sorang je la kot.

What’s on your mind right now?

- Dah lama tak ym Meor.. tu la sape suruh tanya pasal dia tadi . hahahaha.

What were you doing at midnight last night?

- I slept early .

What is your current mood?

- Biasa2 aje .

Who was the first person you talked to today?

- Ala tak ingat. ohh, Dila. sebab dila masuk bilik pagi tadi masa bangun tido . (See..see..)

Will this week be a good one?

- Oh, please do !

Anything happen to you within the past month that made you really happy?

- Yes .

Who were you with last night?

- house-mates la .

Did you talk to someone until you fell asleep last night?

- No .

Next time you will kiss someone?

- Buat2 tanya pulak.haish .

Who should start the kiss, the girl or the boy?

- Who cares who ?

Do you have any plans for the weekend?

- Yes, tomorrow's weekend. Dah jawab dah kat atas tadi kan .



20101209

I've got the answer!


Even though the answer is not yet proven, at least now I can stop thinking about it...

All this while, I've been thinking of this one of the God promises:

'good men are destined for good women and bad men are destined for bad women.'

I can't see the fairness in that promise. how about those 'bad' (I don't know the suitable word to describe jahat) guys or girls who wish to become better if they are destined for people with the same attitude? I don't dare to think further, fearing it would undermine the iman. but the previous discussion with some sisters of mine had given me at least a point to stop doubting the promise.

The discussion came to a conclusion, what is mean by good for good and bad for bad is not necessarily applied to a couple in the same time from the beginning. It may be described as the changes in a person when they have been living their lives together. (I'm trying to put the sentence in a clear way T_T )

What I understand is, a good man, who supposes to be destined for a good woman as well, might be married to a bad woman in the first place. when they are married, it's the man responsible to guide the woman into the right path. By means, in the end, both of them will become the good persons.

But if he fails to guide his wife, following the other side of the road, both will end up in the wrong path. which satisfy the later part of the promise.

And same goes to a good woman who marry a not-so-good man. the responsibility to guide the partners apply to both genders.

It is possible, some people start well from the beginning until the end. praise to God.

Don't worry of not being good enough for a person. you can marry a pious even though you are not a pious man or woman, if God willing, because s/he might be the person who will change you!



my grammar sucks...ooh laa laa.. (trying to defuse the situation) jangan la serious sangat, nanti menangis. :')



20101201



Dear God has granted my silent little wish even though I've always forgotten to ask from Him. Subhanallah.
T_T




20101130

the existence.



typically, when you cry, people might think that you're sad. but when you don't cry, they might think that you're cool, as always. then they just ignore you. but that's hurt even more innit?



show your emotions a bit.let people know.sometimes you have feelings too.


ps. '..missing someone gets easier everyday because even though it's one day further from the last time you saw each other,it's one day closer to the next time you will.' (onetreehill)





20101114

love.pray.eat


No. I'm not gonna give the review of eat.pray.love movie. I don't even watch it. And it's obvious that I typed them in different positions. It's just me.

I love.

I pray.

And I eat.




That's all.





20101102


when it happens, it happens..let's just pray for it..


20101101

horoscope


tak boleh percaya kan? tapi sapa la yang buat horoscope tu semua. selalu je macam nak betul. hebat.

(^_^)


20101021

customer service, may i help you?

tajuk selalu je takde kaitan kan..bila nak berubah ntah. ok entri ni supposedly kena taip semalam, i mean pagi tadi.baru la cantik tarikh dia.. 20102010.. kann..tapi terlambat pulak sampai seru nak typing.

oh lama sungguh biar blog ni bersawang. sampai tak tawu nak taip apa. taip pun lambat-lambat je..tak biasa la pakai laptop ni, selalu taip pakai Blackberry je. Pangg sedas! (Bak kata kak Di. wah sebut nama macam kawan-kawan je)

pagi tadi letih betul. kena bangun awal pegi kelas pagi lepas tu dah lambat takut bas penuh. nasib baik bas datang on time parking pulak betul-betul depan batang hidung. terus jadi the last person datang but the first person naik bas. lepas dah duduk baru terfikir, mesti orang lain maki hamun budak ni datang lambat, terkedek-kedek lintas jalan pakai boots murah lagi besar, boleh pulak naik bas dulu siap cop seat tinggi yang menjadi rebutan.hee.

pastu sejuk pulak pagi tadi. memang takde mood nak pegi kelas. nasib baik Mr dncnhntr masuk lambat sikit. sebab dia naik beskel.kiki. so sempat bergurau senda before the class started, so dapat ambik mood. Mr dncnhntr pulak comel joget joget depan kelas cakap next week baru belajar TBLT, minggu ni revise PPP. takde la worried sangat sebab tak sempat baca TBLT punya notes.haha. tapi kelas sangat tegang ye, sebab semua orang otak dah beku akibat perubahan cuaca yang mendadak.alasan. tak dapat nak fikir banyak interesting activities, oleh itu asyik ulang aktiviti yang sama je. macam mana nak jadi cikgu ntah. oh teringat pulak miss Dilla memaculkan kata-kata, jangan pandang rendah dekat cikgu sekolah rendah ye, bukan senang nak buat aktiviti yang menarik. oh sungguh ilmiah.

habis kelas pegi library cari pot baik punya nak discuss. baru tawu ada tempat best nak lepak kat library (eh malunya.senyap!) next time nak datang awal cop kerusi tinggi tu.dah aim. tapi perbincangan selama sejam tak berjaya sangat. terpaksa bersambung kemudian. habis tu pegy barclays tapi orang bank cakap tak boleh buat cash card. cash card untuk uk resident je.sedih. pegi pulak natwest, kena buat apointment dulu. so dah buat appointment pukul 2pm tapi taknak pegi. padan muka orang bank tu.haha. nak simpan duit dalam tabung je lah. balik rumah makan tuna mayo baguette, terus tidur tak ingat sampai dengar bunyi housemates balik. letih betul. err..sejak bila pandai tulis diari harian pulak ni?

rasa macam nak ponteng kelas je pagi ni. sebab petang tadi dah tidur lama, so sekarang tak boleh tidur. kalau tertidur mesti tak bangun awal untuk pegi kelas pukul 9. pastu terlepas bas. pastu masuk kelas lambat setengah jam. oh tak tak.. biar lambat asal selamat. memikirkan duit cukai rakyat yang menanggung perbelanjaan saya yang mahal, saya akan pergi kelas pagi ni dengan tidak lambat (semoga) beserta masih sempat breakfast bukan cereal atau makan roti sambil jalan menuju bustop. sebab apa? sebab saya tak nak tidur sampai pagi. sebab tu la saya memaksa diri menaip di sini supaya tak tidur. (padahal ada je reading lists dengan homework kena buat bagi siap) takpe takpe..pelan pelan. ada lima jam lagi. (what?? 5jam tak sempat ni!!)

ok kena stop sekarang!




20100720

mintak mahap ~


salam...lama tak hapdet blog... (benci tulis macam ni..)

sebenarnya nak cakap sory mory kat korang semua sebab dah tertipu korang. actually tak confirm tapi saje la nak kasi tahu korang siap2. haritu kan saya penah hapdet pasal INI , mahap saya tak tahu blog itu tipu. nasib baik belum beli pape. korang pon tak tertipu lagi kan? tapi blogshop tu dah kosong je saya tengok. takut la tu rahsia dah terbongkar.huhu..

sebenarnya, kawan saya tu cuma rakan kongsi. tak tahu la kalau dia terlibat sama. saya malas nak tanya. kawan2 kang bergaduh pulak.hihihi. tapi kalau die terlibat, sungguh sedih. T_T

sebenarnya, baca kat facebook, orang ramai kata blogshop owner tu tipu duit then tak hantar barang. nasib baik saya belum beli pape. (eh, macam dah cakap tadi) baru book satu dress je tapi belum sempat bayar. benci betul manusia zaman sekarang ni suka tipu.

tapi benda ni saya nak ingatkan je tau. jangan percaya bulat-bulat. ntah-ntah yang mengaku mangsa tu yang tipu orang lain untuk menjatuhkan blogshop owner tu.. siapa tahu kan.

pesanan di sini, baik2 ye kalau nak beli barang online. siasat betul-betul. macam mak saya, beli barang online tapi suruh orang tu datang jumpa dulu baru confirm nak beli.huuu.. tapi kalau ebay takpe. hikhikhik. tu pun kalau bayar kena pakai paypal taw ^__^


sekali lagi mintak mahap promote salah blogshop..gagaga..

20100628

jam jam terakhir


selama hidup ni sejak dah boleh berfikir sendiri
banyak benda yang saya menyesal saya buat
banyak benda yang saya menyesal saya tak buat
banyak benda yang saya menyesal saya tak fikir sebelum buat
dan banyak benda yang saya menyesal saya tak fikir betul2 sebelum saya buat keputusan taknak buat
tapi saya tak penah nak ada kesedaran dari awal
bila dah terlajak baru nak terngadah
eh! macam tercampur dua peribahasa je tak kisah la kan
tapi mak saya pon kata saya ni suka buat keputusan terburu2
atau lebih tepat, last minit
(macam dua situasi yang berlainan je?)
lepas tu saya selalu je janji taknak buat lagi
tapi masih buat
selalu janji taun depan nak buat
tapi tak penah buat pun
bila nak berubah?
taun depan? esok?

TAK !!

SEKARANG !!

pertama-tama: mandi dulu, amik mood..hehe..



p/s: ailebiurumets. selamattinggal.kudoakankauselalubahagia. (lagubroerymarantika) 'kau' tu nyanyi empat kali tau :)

20100624

benda comel


tengok kanan
tengok kiri belah bawah
ada benda comel gedik gedik kan?
jangan jeles saya ada anak kambing dan anak lebah

soalannya:
macam mana kita nak tawu anak lebah itu adalah anak kepada lebah?

owh..bukan formspring.me eh?
oke..silap silap..sorry...

walau apa pun,
Beauty and the Beast tadi best
because of the songs and the dances
oh! tahun depan perlu tengok teater selalu :)

20100620

i couldn't agree


people use short messages service language (yea i mean SMS) to write their status on facebook. it's freaking annoying to read while guessing what it's actually mean!
i believe short spelling is for text messaging using your mobile phone. you should use it to safe your time clicking the same button repeatedly. unless you have mobile phone with qwerty, you can't use short form. oke typical me, but what's the function of the qwerty then? let's suggest all people to change their keyboard on the laptops or computers into mobile phone keypad..
i can stand some short forms like 'omg' 'rofl' etc because people used to use this kind of abbreviation rather than to type rolling on the floor laughing my ass out. but not words that already short like 'kt' 'ajk' 'cne'
when i read i was like squeezing my head putting every probability of the meaning. was it 'dekat or kita?' 'ajak or really means AJK?' 'macam mana or sana or cina??' urgh!!! my worst nightmare is the word 'kalau' some kids type 'kalu!' OMGGGGG!! apa kalu-kalu?? don't you have tongue?? or you don't have enough time to type all the alphabets? facebook is not for busy people i think.
or maybe we should request the people from dewan bahasa dan pustaka to change all the spelling inside the kamus dewan because people don't like vowels. or maybe allow contraction for every words?

p/s: I officially finished my final exams. YAY! so I have enough time to type every single alphabets in every words without ever leaving any little tiny letters. hahaha! BUT i don't have time to repeat any papers because i have to go back to my Malaysia. let's finger cross.



20100618


I just hope that everything is gonna be fine

I leave it to Him

One more to go


20100615

exam hari ini telah dijawab dalam suasana sejuk


nak taip! nak taip!

mana boleh tak taip...huhu..apakahh

pertama-tama, (penah tak dengar orang sebut macam ni? selalunya ustaz aku yang cakap camni) oke first nak cakap yang exam tinggal lagi dua papers....haha..seronok tak terkira..

kedua, nak JAM...kesian saya nak exam kena pinjam Jam cik Dilla. tima kaseh..sob3. siapa siapa nak beli hadiah hari lahir saya nanti (tak malu), belikan la jam tangan ye. jam loceng dah ada. saya nak jam yang tali dia bukan rantai besi. kalau boleh nak yang segi empat tepat. sebab bulat dah biasa pakai kecik kecik dulu. warna hitam macam cantek (eh,asal kaler merah lak tulisan hitam tu). tapi nak yang nampak feminin. amboi banyak cantek muka ko mintak mintak. ko ingat ko Hanis Zalikha? cakap je takde organizer berpusu pusu orang pos organizer cantek berbagai rupa free. gagagaga!

ketiga, alergik betul bila nampak daging burger punya plastik tulis 'BURGER LEMBU' haish macam hilang terus mood nak beli burger tu. tak tawu kenapa tapi macam tak sedap je sebut lembu, tulis je la burger daging. otomatik la orang paham tu daging lembu sebab ayam orang tulis ayam dah, kerbau mana ada buat burger, liat. tapi kalau beef burger takpe....hehehe..belagak eh!

keempat, alergik betul dengan tulang temulang manusia. tolong gemuk sikit boleh tak? bukan aku jeles sebab aku tak berapa nak kurus, tak. tapi aku tengok pon kesian...ni sebab kadar metabolism tinggi ni...mesti sebab tu...kompem..tak pun sebab banyak berak.hehe.. ada sorang kawan childhood aku ni, dulu kecik kecik aku tengok oke je. bila dah besar ni sangat tulang. kalau dalam gambar tu berdiri mengiring, alahai...memang kompius ada orang ke tak dalam gambar...tapi aku pon tawu ko berhasrat nak simpan lemak sikit. kan ko ada bagitawu aku. takpe ko usaha lagi ye. kalau nak lemak aku, aku boleh usahakan..hahahaha!

keenam...tengok tengok! mamai...kelima takda...um....dah la malas nak taip lagi..nak tido......menambah lemak sedia ada....bye!


20100613

ALL THE BEST TO ME AND YOU AND YO AND YOU !!


eh eh ... tajuk sama lak macam post kat facebook..huhu...
tu malas nak fikir ayat dah tu
entri ringkas tapi padat
saya ingin mengucapkan semoga berjaya di dalam peperiksaan
kepada diri saya sendiri secara khasnya
dan juga kepada semua rakan rakan seperjuangan saya
tak kira di Warwick ini ataupun di Malaysia sana
Esok saya bermula peperiksaan
(ayat macam pelik)
jadi saya berharap agar semua yang membaca mendoakan saya
dan rakan rakan saya
supaya dapat menjawab dengan maju jaya
saya tidak meminta lebih
cukuplah sekadar lulus untuk menggembirakan kedua orang tua
kalau dapat lebih dari lulus, itu rezeki Allah berikan..InsyaAllah
saya sayang anda semua!



Selamat Maju Jaya
(◠‿◠✿)

20100610

matangkah kita dalam memilih yang terbaik?


adakah saya sudah tua?

atau sudah kurus (semoga)

pabila tangan lembut saya sudah mula menampakkan

urat urat hijau

walaupun dengan pandangan mata kasar

sangat laa ilusi optik kelihatan gebu sahaja

adakah saya sudah tua? atau kurus?

kerna saya melihatnya di dalam gambar...






(╥_╥)


oke lari tajuk...sorry..



20100607

hoi hoi hoi~


oops! sempat lak update blog time time genting nak exam camni

actually nak promote my friend's blogshop

sila melawat dan beli yep

sebut lah nama saya yang suggest pada anda

mana tawu dapat disKaun ke..haha!

that blogshop currently selling summer dress and long cardigan

tengah IN kan summer dress and long cardi ni semua

so jemput la beli yep

more stuff coming in, macam bags....

price pon cheaper than other blogshop!

selamat shopping oke? sila klik bawah ni...



(◠‿◠✿)




20100531

jangan pilih jalan gelap


aku nak update pasal Shahir sebenarnya haritu..tapi fikir fikir balik, malas lah. dia yang pilih nak jadi artis. bukan aku suruh. bukan aku undi. jadi tak payah la nak komen komen pasal dia. apa apa pun, Shahir ailebiu!!! sebab kau comel dan berwajah bersih dan sebab kau nyanyi lagu lepas tu aku dengar. tak lebih tak kurang. raya nanti tunggu aku datang oke?


20100526

aku nak taip sesuatu


aku nak taip sesuatu (err..perlu ke ulang tajuk?) bukan sesuatu je, tapi baaaaaanyaaakkkk benda nak kena bagitawu. tapi sekarang tak boleh. sebab kena bagi siap oracy dulu..sabar Su sabar..simpan dulu..aaargh~~ tak bole tahan!! sabar. taip pelan pelan.



teaser: Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan


20100525

selamat ulangtahun


first entri mode jiwang :

i remember we were friend..once..
i saw you everyday
but never talk to you in person
nobody knows we were friend
because i dont want to
until one day
you said that you know i like someone else
neither i say yes nor no
it wasnt because i like him
it was because she likes you
and she is my friend

i want you to know that if i can turn back time
i dont even want to know him
because he was not the one for me
i dont know if you're sincere
or you just playing game on me
but maybe i should choose you
even though i know she likes you
i should hunt for my treasure
i should stop to mind other's feeling

and today is your birthday
i wanted to wish you
then i saw she wish you first
and i dont have my guts to type
i know there is nothing going on between you and her
but still,
i cant forget that she is my friend

but sorry i forgot how we met
seems like i already forget you
like what you did


happy birthday to you

20100524

benci la macam ni


tadi plan asal nak pegy Leamington.. sebab semalam nampak Internacionale ade sale 75%. Ye..betul..anda tak salah baca. die tampal kat tingkap kaca tu. jeweleries plak satu pound je. tapi tak sempat nak masuk semalam sebab kedai dah tutup. so plan nak pegy la lepas kelas Oracy tadi.

unfortunately, (acewahh) dapat pulak markah esaimen dulu. disebabkan dapat markah rendah sikit dari orang lain, terasa seperti sedikit hilang mood nak bershopping. oleh itu tak jadi la pegy leamington. ingat nak balik rumah terus je. sekali terpedaya (ke teperdaya?) pulak dengan sha and iqah sebab dorang nak pegy beli frappuccino ngan milkshake. fikir-fikir balik, sedap giler kot dapat cold drink tengah-tengah panas terik ni. so ikut la dorang pegy jalan-jalan. sekali kau...ha!! lapanblas helai baju aku borong!! eh..tak..tak..tipu je.. dapat la dress dualai, shrugs selai, sipar sepasang..ape lagi eh.. leggings lak dualai..ala, kedai tu yang jual sekali dua, terpaksa beli dua sekali..membazir betul. tapi nak wat cane, terlajak perahu dah..lumayan jugak la pendapatan kedai-kedai terpilih tersebut. untung dorang harini sebab ada customer cam aku. yang kopaknya aku la..

nasib baik lepas ni dah takde kelas sangat. so tak payah keluar rumah. oleh itu boleh la berjimat-cermat.hehehe.. JANJI tak nak beli pape lagi dah. nak simpan duit bawak balik joli kat Malaysia pulak.hoho. eh, takpe la, membantu meningkatkan ekonomi negara sendiri jugak. bukan negara orang lain..

selepas ini, nak tidur sekejap. (mungkin lama) tapi lepas tu nak bangun dan buat oracy dengan bersungguh-sungguh supaya tak dapat markah rendah lagi. bila dapat markah tinggi, takde la bersedih dan memujuk hati dengan cara membeli-belah.haha.alasan! oke, JANJI nak buat oracy malam ni.chiow~~

p/s: dress comel bunga-bunga. suka2!!(●*∩_∩*●)


20100523

cubaan tak berjaya


s-a-b lupa yang harini adalah hari ahad. kedai semua tutup awal. oleh itu duit saya selamat kerana tak jadi shopping. perut jugak yang kenyang sebab kedai makan bukak sampai malam..haih!